Zasięg terytorialny

Badania terenowe wpisane w realizację projektu „Dziedzictwo kulinarne mieszkańców dawnej Puszczy Sandomierskiej” są prowadzone w czterech powiatach: kolbuszowskim, mieleckim, stalowowolskim i tarnobrzeskim. Obszar ten pozostaje w sferze zainteresowań naukowo-badawczych Muzeum.

W terenie pracuje 12 specjalistów. Wyposażeni w kwestionariusze docierają do wyznaczonych 25 gmin.

Powiat kolbuszowski:

  • Cmolas,
  • Dzikowiec,
  • Majdan Królewski,
  • Niwiska,
  • Kolbuszowa,
  • Raniżów

Powiat mielecki:

  • Borowa,
  • Czermin,
  • Gawłuszowice,
  • Mielec,
  • Przecław
  • Padew Narodowa,
  • Radomyśl Wielki,
  • Tuszów Narodowy,
  • Wadowice Górne,

Powiat stalowowolski:

  • Bojanów
  • Pysznica
  • Radomyśl nad Sanem
  • Stalowa Wola
  • Zaklików
  • Zaleszany

Powiat tarnobrzeski:

  • Baranów Sandomierski
  • Grębów
  • Gorzyce
  • Nowa Dęba